top of page
karatasdentalclinic(13).jpg

İMPLANT TEDAVİSİ

İMPLANTOLOJİ

İmplant Nedir?

Çeşitli nedenlerle kaybedilen ve fonksiyon eksikliğine sebep olan dişlerin yerine konulacak yapay diş köklerine implant adı verilmektedir. Bu yapay diş kökleri titanyum alaşımdan yapılmış vidalardır. İmplantın temel görevi eksik diş kökünün yerini alır ve kaybedilen ağız ve diş fonksiyonunun işlevini tekrar kazandırır. Bu sayede kemik dokusuna zarar verilmeden doğal bir diş gibi kullanılabilecek implantlı diş elde edilir.

İmplant Tedavisi Kimlere Yapılır?

İmplant tedavisinin başarıyla uygulanabilmesi için hastanın kemik gelişimini tamamlamış olması ve çene yapısının uygun olması oldukça önemlidir. Çene kemiği gelişimi tamamlanmamışsa çeşitli ön tedavilerle bu sorunun giderilmesi sağlanır ve implant tedavisine başlanabilir.

Tamamen hareketli protez kullanan hastalar için de implant tedavisi mümkündür. Ağız içerisinde diş olmadığı durumlarda da implant tedavisi gerçekleştirilebilir. Eğer çene kemiğinden kaynaklı bir engel yoksa aynı gün, varsa kemik oluşturma işleminin ardından implant tedavisine başlanabilir. Bu sayede hareketli protezden kullanımı son bulur ve çok daha kullanışlı, doğal görünen dişlere sahip olunabilir.

Kronik rahatsızlıkları olan hastalar uzman diş hekimini muhakkak bilgilendirmeli ve implant tedavisi öncesi doktorlarından izin almalıdır.

İmplant Nasıl Yapılır?

 

İmplant tedavisi; sağlam, konforlu ve güvenilir bir diş tedavi yöntemidir. İmplantlı diş üzerine yapılan protezler, gerçek dişlerin yerini alırken en doğal yapıyı oluştururlar. Eksik dişlerin tamamlanırken kişinin sağlıklı dişlerine dokunulmamış olur.

İmplant tedavisi tüm protezlere oranla çok daha uzun ömürlüdür. İmplant, doğal dişin yerine geçen bir özel uygulama olduğundan diş kayıplarının yol açacağı her türlü soruna kesin ve en sağlıklı çözümü getirmektedir.

İmplant Her Yaşta Uygulanabilir mi?

İmplant tedavisi için herhangi bir yaş sınırlaması bulunmamaktadır.

  • İmplant tedavisi için kişinin kemik gelişimini tamamlamış olması gerektiğinden gençlerde bu sürecin tamamlanması gerekmektedir, bu da kızlarda 16-17, erkeklerde ise 18 yaşına kadar tamamlanmaktadır.

  • Erişkinler için implant tedavisinin üst yaş sınırı yoktur. Genel sağlık durumu uygun olan her yaştaki birey implant tedavisi yaptırabilir.

İmplant Tedavisi Ne Kadar Sürer?

İmplant tedavisinin süresi hastadan hastaya değişiklik gösterir. Çünkü implant yerleştirildikten sonra çene kemiğine yerleşimi ve o bölgede kemikleşmesi beklenmelidir. Yaygın süre 2-3 ay olsa da uzman diş hekimi en doğru süreyi belirleyecek ve tedaviyi ilerletecektir.

Neden İmplant Tedavisi?

İmplant tedavisi aslında geleneksel protez tedavisine alternatif bir tedavi yöntemidir. Ancak geleneksel protez uygulamalarıyla karşılaştırıldığında çok belirgin avantajları bulunmaktadır.

 

İmplant tedavisi ile yerleştirilen protez dişler geleneksel protezlerden çok daha doğal bir görüntü oluşturur. Bu sayede kişi çok daha estetik ve yapay olmayan bir gülümsemeye kavuşur.

 

Geleneksel protezlerde bir diş kökü uygulaması yapılmadığı için zamanla çene kemiklerine binecek yükle birlikte çene kemiğine gelecek zararların önüne geçilebilir. Çünkü diş kökü görevi gören implant çiğneme esnasında gelen basıncı karşılar ve çene kemiğini koruyor. Yani implant tedavisi sonrasında kuru yiyecekler çok daha rahat tüketilebilir ve konuşma fonksiyonu da bozulmaz.

İmplantın Bakımı Nasıl Yapılır?

İmplant tedavisi sonrasında kişinin ağız ve diş bakımını aksatmaması implant kullanımının yaşam boyu korunmasını sağlayacaktır. İmplant tedavisinin ardından yapılması gereken ağız ve diş bakımı uzman diş hekiminin farklı bir önerisi yoksa rutinden farklı değildir; düzenli fırçalama, diş ipi kullanımı ve uzman diş hekimi kontrollerinin yapılması yeterlidir.

bottom of page